Bæredygtighed

For os er bæredygtighed en konstant uddannelsesrejse med en søgen efter at skubbe grænserne for, hvordan man kan fremstille luksuriøse produkter på en måde, der passer til verden vi lever i, og som sikrer vores fremtid. Vi er kompromisløse, og hver beslutning, der træffes, er et symbol på vores forpligtigelse til at definere, hvordan fremtiden for mode ser ud: i: Bæredygtigt høstede og producerede metervarer, ii: Anstændige arbejdsvilkår og iii: Cirkulær produktion uden unødvendige rester.

Kerneværdi

Vores mål, når vi designer, er i høj grad synlig kvalitet. Det er ikke kun i form af bæredygtige metervarer, men kvaliteten skinner også igennem i vores design, pasform og produktion. Kernen i vores brand er bæredygtighed, og vores vision er retfærdig produktion af beklædning i høj kvalitet. Vi stræber efter en så ren produktion som muligt, hvor vi har opnået zero waste ved egenproduktion. Derudover går vi højt op i, at vilkårene i vores produktion skal være retfærdige, og tøj udefra kommer derfor fra fair wear foundation arbejdspladser.

-Kvalitet
Kvalitet er mange ting, og er i bund og grund individuel. For os ligger kvaliteten ikke kun i metervarer med lang levetid, men i høj grad også i den enkelte vares værdi. Dette har vi opnået ved at tænke på designets levetid, at produktet er gennemtænkt og specificeret til bara baras målgruppe og dennes behov, og at den valgte metervares egenskaber er taget i betragtning i forhold til tøjets funktion.

Vores prints er håndlavede og vores tryk starter som et lille kunstværk. Dette kan være som en håndlavet tegning, såsom blyantstegninger eller et oliemaleri. De trykkes manuelt på tøjet på vores værksted i Odense og overføres via en gammel håndarbejdsteknik kaldet silketryk. Vores miljøvenlige trykfarver er nøje håndblandede og udvalgt til hver metervare efter farve og kvalitet. Dette gør at hvert et stykke tøj er unikt og enestående.

-Ren produktion
En hver produktion er en ressourcekrævende og miljøbelastende proces. Derfor er vores mål at reducere affaldsmængden gennem forebyggelse, genvinding og genbrug.

Det er vigtigt for os at vores metervarer er bæredygtige, og vi indkøber blandt andet økologisk bomuld, bæredygtigt fiskeskind, closed loop metervarer og rest metervarer. Vores rest metervarer kommer blandt andet både fra de store europæiske modehuse og møbelindustrien på Fyn.

Vi reducerer plast affald ved at eliminere det fra vores pakning af færdigt producerede varer. Derudover er vores værksted i Odense zero waste, hvor alle rest metervarer doneres til et projekt, hvor de omdannes til byggemateriale til isolation af huse.

-Retfærdig
Vi arbejder med social bæredygtighed, og vores mål er at gøre lokalsamfundet bæredygtigt. Lige nu foregår næsten al produktion på vores værksted i Odense, og det er afgørende for os, at vores producenter sikrer forsvarlige lønninger og ordentlige arbejdsforhold. De få produkter, der er produceret uden for landets grænser, er produceret under Fair Wear Foundation forhold – en organisation der kæmper for en etisk produktion inden for modeindustrien.

Design processen

Design processen er lang og indviklet, men vi nyder rejsen til fulde. Den består af forskellige faser, hvor æstetik og komfort skal gå hånd i hånd. Processen starter med inspiration og ender med en eller flere prototyper for at sikre den rigtige passfrom og materialevalg. Mange tanker og valg ligger mellem idé og produkt - farvevalg, materialevalg, broderi, silketryk, sy-tekniske detaljer eller fabrik manipulation…

Ingen kollektioner

Hos bara bara arbejder vi med enkelte uafhængige styles i stedet for at lave sammenhængende kollektioner flere gange om året. Dette gør vi for at mindske spild i vores produktion.

Ingen spild

Når vi klipper vores styles, vil der automatisk komme nogle klipperester. De bliver afleveret til genbrug, hvor restmetervaren bliver lavet om til byggematerialer. Se mere på https://www.gate21.dk/nyhed/kasseret-toj-bliver-til-byggemateriale

Fair Wear

Vi har stor fokus på en retfærdig produktion, hvor dem, der laver vores varer, arbejder under anerkendende vilkår. Derfor arbejder vi sammen med Fair Wear Foundation når vi får vores tøj produceret i udlandet. Organisationen arbejder ud fra 8 standarder der stammer fra ILO- konventioner og FNs menneskerettighedserklæring. Se mere inde på www.fairwear.org

Vores værksted

bara bara har sit lokale værksted på fyn. Værkstedet består af mange forskellige funktioner. En lille hyggelig butik, kontor, sy-værksted og trykkeri. Kontakt os for at komme forbi og få en privat rundvisning.

Art Work

Alle vores tekstilprints er håndtegnede motiver overført via en gammel håndarbejdsteknik kaldet silketryk. Rammerne er håndlavede trærammer betrukket med specielt egnede net. Derefter bliver tekstilprintsene raklede og belyste i vores lille mørkekammer i vores værksted. Hvert et stykke tøj bliver spændt op og gjort klar til manuel overførsel, hvilket resulterer i, at alle produkterne er unikke.

Cirkulær livcyklus

Er der kommet et hul? Skal det repareres eller skal vi bygge med det? Vi tilbyder (mod betaling) at reparerer dit tøj. Hvis skaden er sket, kan du komme forbi vores værksted eller sende et billede af dit tilskadekomne tøj. Så kan vi snakke om de muligheder, der er for reparation, ellers kan dit tøj få et nyt liv, hvor det kan blive til byggematerialer.

Bæredygtig emballage

Vi bruger bæredygtig emballage, når du køber hos bara bara. Både når du bestiller med posten eller køber i vores butik. 

Fremtidsmål

Vi arbejder på at alle vores tekstiler er 100% miljøvenlige og bæredygtige. Derfor er vores næste mål at købe metervarer, der ikke bare lever op til at være bæredygtigt dyrket og produceret, men også er indfarvet med naturlige farvestoffer.