Materiale guide

Hos bara bara bruger vi kun bæredygtige metervarer til vores produkter. Her er en liste over de materialer vi bruger.

Lenzing Modal

Lenzing Modal er et semi-syntetisk materiale lavet af træfibre produceret fra et bæredygtigt skovbrug. Fibrene nedbrydes i et lukket system uden kemikalieudslip.
Fibrene er ekstremt fleksible hvilket gør materialet blødt og yderst komfortabelt, og mindsker peeling. Sugeevnen er 50% større end bomuld, og materialet er derfor meget åndbart.

Hør

Hør er en meget robust plante. Den kræver ikke mange ressourcer for at trives og kan trives i vores nordiske jord uden meget vand og gødning.
Hør er et meget absorberende materiale, og beklædningsgenstande lavet af hør værdsættes for deres enestående kølighed og friskhed i varmt vejr. Hør tager godt imod farvestoffer og udvikler en blød glans over tid. Det er let at sy, føles godt imod huden og har en lang levetid.

Bomuld

Vi bruger GOTS(The Global Organic Textile Standard) certificeret bomuld. Mærket sikrer en troværdig garanti for en miljømæssigt og socialt ansvarlig produktion gennem hele forsyningskæden.
Bomuld er et naturprodukt med mange gode egenskaber, den er blød mod huden, krøller ikke og er stærk.

Dead stock

Dead stock henviser til gammelt stof, der ikke har været i stand til at sælge af en eller anden årsag. Det deadstock materiale vi har, er rester fra de store kendte modehuse i Europa og fra møbelindustrien her på Fyn.
Hos bara bara er vi klar over at indkøb fra de store modehuse er risikabelt, i det vi ikke ønsker at støtte op omkring overproduktion. Derfor bliver det i fremtiden ikke en del af vores tilgængelige metervare, og vi opbruger bare vores eksisterende lager.
Rest metervarer fra fynsk industri forbliver dog en del af vores metervare-kartotek, idet vi kan sikre, at det ikke eksisterer på baggrund af overproduktion.

Uld

Vi vælger at bruge islandsk uld, som er et biprodukt fra fødevareindustrien. Fårene går frit ude i naturen størstedelen af året. Hele fåret bliver udnyttet fra kød til knogler. Den islandske uld er produceret med el fra vandværk og vand varmet ved geotermiske kilder.
Ulden har mange gode egenskaber og en lang levetid.
Uldens egenskaber er at den er åndbar, vandsky og selvrensende.

Fiskeskind

Vi vælger at bruge lakseskind på grund af dets fantastiske egenskaber og meget specielle æstetiske udtryk. Skindet er et biprodukt fra fødevareindustrien, hvor alt fra fisken bliver udnyttet. El til produktionen er fra vandværk og vandet som er brugt er varmet ved geotermiske kilder.
Skindet har mange egenskaber, det er ekstremt fleksibelt og meget holdbart på grund af dets krydsfibre.